Τ. Παπαντώνης: Δήλωση του Προέδρου της Π.Ε.Δ.Α. Γιώργου Ιωακειμίδη.

Το 'πε: 
Που: 

Δήλωση του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) Γιώργου Ιωακειμίδη, Δημάρχου Νίκαιας/Ρέντη για το θάνατο του Ταξιάρχη Παπαντώνη ο οποίος για 24 συνεχόμενα χρόνια διετέλεσε Δήμαρχος Μοσχάτου.

«Ο Ταξιάρχης Παπαντώνης τίμησε την αυτοδιοίκηση υπηρετώντας για 24 χρόνια το Μοσχάτο ως Δήμαρχος του. Διακρίθηκε για το ήθος του, το δημιουργικό πνεύμα του, την αποτελεσματικότητα του και συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της πόλης που αγάπησε και με συνέπεια υπηρέτησε όσο κανείς άλλος.

Η απώλεια του, σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την οποία οι μνήμες είναι ανεξίτηλες αλλά και καθοδηγητικές για όσους υπηρετούν και θα υπηρετήσουν στο μέλλον την αυτοδιοικητική κοινότητα της Αττικής.

Στα πολυσήμαντα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Ταξιάρχη Παπαντώνη, η συνεπής προσήλωση του στις αρχές της Δημοκρατίας για τις οποίες διώχθηκε στη διάρκεια της διδακτορίας και φυλακίστηκε με απόφαση του έκτακτου Στρατοδικείου, η πίστη του στην χρησιμότητα του διαλόγου και η σεμνότητα του χαρακτήρα του.

Θέλω, τέλος, να σταθώ με λίγα λόγια και στην συμβολή του Ταξιάρχη Παπαντώνη στη λειτουργία της Π.Ε.Δ.Α. (πρώην Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α)  με την ιδιότητα μέλους του Δ.Σ.


Η επεξεργασμένη σκέψη του και ο νηφάλιος λόγος του, συνέβαλαν πολλές φορές στην άμβλυνση των αντιθέσεων και στη λήψη συναινετικών αποφάσεων για αυτοδιοικητικά ζητήματα κρίσιμου χαρακτήρα.

Για την πολυσήμαντη αυτοδιοικητική διαδρομή του, η Ένωση Δημάρχων Αττικής από κοινού με την Π.Ε.Δ.Α, τον τίμησαν το Δεκέμβριο του 2016 στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής ως ελάχιστη απόδοση τιμής στον άνθρωπο που κόσμησε με την εν γένει προσωπικότητα του και επί 24 χρόνια, την τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αύριο, Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 και ώρα 14:30θα τον αποχαιρετίσουμε από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Μοσχάτο.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α  και εμού προσωπικά, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.»